Στασιολογία 

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΟΛΟΓΙΑ 

Στασιολογία είναι ένα κλάδος της κλινικής ιατρικής που βασίζεται στην μελέτη και στην παρατήρηση της στάσης του σώματος για να εντοπιστούν τα προβλήματα που προκαλούν πόνο.

Η καινοτομία της μεθόδου είναι ότι μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει ακόμη και τις πιο μικρές αλλοιώσεις της στάσης, της διάταξης δηλαδή του σώματος και όλων των αρθρώσεων στο χώρο προσδιορίζοντας παράλληλα καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις που δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα (πόνο στη μέση ή στα γόνατα) αλλά επιτρέπουν και την σωστή στάση του σώματος.

Στάση του σώματος είναι η θέση που λαμβάνει το σώμα στο χώρο σε σχέση με το περιβάλλον το οποίο ζει και τους νόμους που το ρυθμίζουν, αλλά κυρίως την βαρύτητα. Η στάση του ανθρώπου οφείλεται στην εξειδικευμένη δομή του σώματος που υπερνικά την βαρύτητα και ορίζεται ως τονικό σύστημα ορθής στάσης. Το σύστημα αυτό λειτουργεί αυτόματα και ακούσια, δεν μεταβάλλεται με την φυσική άσκηση και την γυμναστική και εξαρτάται κυρίως από τις πληροφορίες που δέχεται το σώμα από το περιβάλλον από τα πέλματα των ποδιών (αφή, πόνος, πίεση, κτλ.)

Ασφαλώς και η στάση του σώματος δεν είναι τυχαία, αλλά εξαρτάται από την δύναμη της βαρύτητας. Αν το σύστημα της ορθής αντιβαρυτικής στάσης λειτουργεί κανονικά δεν υπάρχει λόγος να για σωματικές ασυμμετρίες –σύσπαση μυών και πόνων. Αντιθέτως, αν το σύστημα της ορθής αντιβαρυτικής στάσης δεν λειτουργεί κανονικά, τότε δημιουργείται διαταραχή στην κατανομή του τόνου και της μυϊκής τάσης σε όλο το σώμα. Έτσι δημιουργούνται ασυμμετρίες στο σώμα.

Για τον λόγο όλων των παραπάνω εννοιών, πρέπει να εξετάζονται όλες οι καταστάσεις αρχικά ως μυϊκές ανισορροπίες. Όλες οι μυϊκές ανισορροπίες προέρχονται από κακή λειτουργία των ζωνών του πέλματος των ποδιών.

Πληροφορίες και κείμενο από εδώ


               
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Σταθερό: 2810243740
             2810341411
Κινητό:   6948526309
Διεύθυνση:
Ζερβουδάκη 1, Ηράκλειο
Κρήτη, Τ.Κ.: 71306
Πατήστε εδώ για το χάρτη
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία:
info@tant.gr
aantonarakis@gmail.com
Για να αποστείλετε το ερώτημά
σας πατήστε εδώ

Ωράριο Λειτουργίας:
Καθημερινά
9:00 - 13:00 και 16:30  - 21:00

 


Επισκεψιμότητα

030265
ΣήμεραΣήμερα2
ΧθεςΧθες6
Αυτήν την εβδομάδαΑυτήν την εβδομάδα64
Αυτόν τον μήναΑυτόν τον μήνα326
ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα30265